Annons:
Etikettartiklar
Läst 8733 ggr
[JoannaStridh]
5/3/12, 7:00 PM

Röstning - te-minne

Avslutad

RÖSTNINGEN ÄR NU SLUTAD!

Grattis Jofiel!!! Skrattande

Då var det dags att få rösta på dom fina bidragen vi fått in! Personligen tycker jag alla är väldigt bra! Men nu är det ju bara en som kan vinna tyvärr. Så använd huvudet och tänk efter vilken just DU tyckte var bäst.

Som ni säkert ser står det bara bidrag 1 osv. Det är för jag vill att ni ska rösta från hjärtat och inte för att ni råkar vara bra kompis med just en av deltagarna!

Lycka till! (Röstningen pågår till den 12/5-12)

______________________________________

Bidrag nr 1

NÄR JAG GICK I 3AN SÅ SATT VI OCH ÅT MELLIS UTE PÅ SKOLGÅRDEN I EN LEKSTUGA. JAG SATT PÅ ETT BORD OCH DÄR VA JAG OCH ALLA MINA KOMPISAR. DET VA KANNELBULLENS DAG  SÅ VI ÅT KANNELBULLAR OCH DRACK VANILJ Te. OCH SÅ KOMMER KILLEN JAG ÄR KÄR I KOMMER OCH FRÅGAR CHANS. OCH JAG BLEV SÅ FÖRVÅNAD ATT JAG SPRUTADE TE´T JAG HADE I MUNNEN PÅ MINA KOMPISAR. PINSAMT MEN JAG OCH KILLEN SOM HETER HANNES VA IHOP I TVÅ ÅR

_____________________________________

Bidrag nr 2

Detta var en kväll i november och första snön föll utanför fönstret. Jag kände mig lite frusen så jag tände i öppna spisen. Sen gjorde jag i ordning en stor kopp yogite och satte mig att avnjuta det inlindad i en filt framför brasan.

Då kom min yngste son och sa mamma vad du har det mysigt och det snöar ute och så luktar det pepparkaka i hela huset från ditt Te, det känns nästan som julafton.

Den kvällen var mysfaktorn hög tillsammans med min son och mitt favoritte.

_____________________________________

Bidrag 3

En tidig vårmorgon för flera år sedan, när jag gått ut och satt mig på förstukvisten i gryningen.

Solen färgade himlen och sände sina första strålar, med löften om en fin dag.

En räv passerade över åkern, en Herrmelin smet ner i sitt gömsle och fåglarna stämde upp sin morgonkör.

Djuren i hagarna började vakna till liv, tuppen gal och grisarna letade sig ut från stian.

I all denna ljuvlighet, fick jag sitta och njuta av mitt Te :-)

________________________________

Bidrag 4

För många år sedan åkte min kompis och jag till Sri Lanka. Vi gjorde en rundresa, och hamnade bl.a. i Nuwara Eliya, i tedistrikten. Där besökte vi en teplantage, var väldigt lyckliga att vi slapp tjäna vårt levebröd genom att plocka Te, och lyssnade på guiden som berättade om sorteringen av de där små tebladen. Klass ett och två var finast, men de exporterades till Storbritannien och kom aldrig till Sverige, berättade han. Klass tre var det finaste vi fick. Klass sex var det absolut sämsta, dammet man gjorde tepåsar på.
Jag begrundade denna orättvisa, och när jag kom hem skrev jag till min brevvän i Skottland, berättade om resan, och om det fina teet vi inte kunde köpa här. En tid därefter kom ett paket med posten. Min snälle skotte hade tyckt synd om mig att jag inte kunde köpa fint Te, och skickat mig ett paket tepåsar!

Det är fortfarande ett fint minne, efter trettio år…

___________________________________

Bidrag 5

Jag har många minnen av tedrickning, men detta sticker ut lite! Det tilldrog sig i början av 70-talet, vi var unga, långhåriga, skäggiga, med slarviga kläder i konstiga färger, lite hippies sådär! Att vi var hela och rena inunder, det syntes liksom inte! En kille i gänget hade turkiska tofflor i guldlame', såna där med en krok framtill, han bar dem hela vintern tills de inte hängde ihop längre.

Vi drack Te jämt, och nu skulle vi hela gänget till det bästa testället i Stockholm, på den tiden det enda som serverade riktigt gott löste, Hotell Diplomat på Strandvägen. Detta var ett Mycket Fiiint Ställe och vi borde inte ha visat oss där, förstod vi på personalens miner, när vi glatt slog oss ned. De andra gästerna kippade förskräckta efter andan, de var fina damer som drack Te med sina fina döttrar och fina väninnor, och aldrig hade de väl sett på maken till trashankar! Jag drack där det godaste teet i hela mitt liv, Jasminte! Det var gudomligt, och jag har inte lyckats få till just den fantastiska aromen någon gång sedan. Kanske var det så underbart för att det var första gången! Mina teerfarenheter begränsade sig dåförtiden till Liptons tepåsar och Jacksons Earl Grey. Inte var det miljön som inspirerade iallafall, det var en lättnad att gå därifrån och slippa bli stirrad på med misstänksamhet och fasa. Där grundlades mitt intresse för Te, men jag gick aldrig till Hotell Diplomat igen!

________________________________________

Bidrag 6

Ett fint Te minne då…. Det var nog när jag fick min första (egna) ponny! Hör inte ihop så mycket men iallafall ;) Hon heter Tamara och är en shettis btw. Så när vi hade hämtat henne fick jag välja vilket Te jag ville i en affär, jag valde "Greentea Mint" och jag gillade den! Sedan dess, har jag druckit den i 6 år, både för att minnas den dagen och för att den är god ;) hehe…

____________________________________

Bidrag 7

En kväll, kanske ska man säga natt för nio snart tio år sedan var jag ute på ön. Ön är en ingen liten ö utan den största ön i gruppen malaröarna, dens namn är Färingsö. Jag är uppväxt där men hade vid det tillfället bott i skåne i nästan sex år och var uppe och hälsade på min barndomskompis Carolina. Vi hade egentligen inte haft så mycket kontakt sedan jag flyttade med ett år tidigare hade hon skickat ett brev till mig, ett vanligt hederligt brev med lite bilder i. En av bilderna hade föreställt min stora idol och helt till mig slänger jag mig på telefonen och ringer Carolina och nästan skriker ”Har du träffat Benjy!?” Det var på det viset vi tog upp kontakten igen. Vi var då femton år gamla och tidpunkten då jag befann mig på ön var vi båda sexton och satt i Carolinas kök. Jag vill berätta detta först eftersom det bidrar till att beskriva känslan jag tror att vi båda hade den natten. Två själar som liksom hade hittat tillbaka till varandra, över femtio mil mellan oss kroppsligen och ett litet brev hade fört oss tillsammans igen. Vad gjorde vi då denna natten tillsammans? Jo vi drack Te. Hela vistelsen hos Carolina, eller Bob som jag kallar henne, så drack vi Te. Vi chattade och drack Te, vi snackade och drack Te, vi bakade pepparkakor och drack Te, vi drog hem folk till henne och bjöd på Te. Det är en av de lyckligaste tillfällena i mitt liv, sexton år gammal och allt vad det innebär med pojkar, kompisar och skola tillsammans med en av mina bästa vänner och en kopp Te.

_________________________________________________

Annons:
[Vargöga]
5/3/12, 7:08 PM
#1

Röstar på 2:an

[JoannaStridh]
5/3/12, 7:09 PM
#2

#1 Den värmde mitt hjärta! Helt underbar tycker jag.

[Vargöga]
5/3/12, 7:11 PM
#3

Ja den värmde mitt hjärta med. <3

Tarotstollan
5/3/12, 7:47 PM
#4

Jag får väl bara rösta en gång eller?

Jag valde 5:an, skrattade högt åt bilden framför mig med "trashankar och fina damer". Spelar ingen roll från vilken samhällsklass man kommer , ALLA (nästan) älskar teFlört!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Symfoni
5/3/12, 8:37 PM
#5

Det blev 2:an som fick min röst Glad

Vänlighet och omtanke, gör livet roligare Flört

plutopellis
5/3/12, 8:56 PM
#6

Mamma som jag är till en underbar son blev tvungen att rösta på 2:an Glad

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Mimmi
5/4/12, 7:10 PM
#8

Röstade på nummer ett. Lämnade mig med ett stort leende!

PandanNilsson
5/5/12, 11:35 PM
#9

Röstade på 1:an, blev väldigt glad och förvånnad liksom över minnet. Den var verkligen värd en röst tyckte jag Glad

Med vänliga hällsningar Pandan.
Medarbetare på Te ifokus.

Kolla in min kaninuppfödar sida! här/

ks.gerbil
5/6/12, 8:50 AM
#10

Jag vill rösta på fyran ta bort en röst från 1 och sätt den på fyran :) det blev fel när jag skulle rösta haha :P

Gerbil-hemsidan hittar du R

[JoannaStridh]
5/6/12, 10:57 AM
#11

#10 Fixar :)

ks.gerbil
5/6/12, 12:14 PM
#12

11# :D

Gerbil-hemsidan hittar du R

emmajensennn
5/7/12, 4:31 PM
#13

Min ligger efter :/ sa ju det, vinner aldrig nått

You can't make a rainbow without a little rain

Annons:
ks.gerbil
5/7/12, 4:34 PM
#14

13# va inte negativ Glad grejen är ju inte att vinna utan att vara med och ha roligt tillsammans med andra Glad

Gerbil-hemsidan hittar du R

PandanNilsson
5/7/12, 4:37 PM
#15

Säger som #14. Det handlar om att ha roligt, inte att vinna. Sedan är det ju alltid lite extra roligt att komma 1:a Glad

Med vänliga hällsningar Pandan.
Medarbetare på Te ifokus.

Kolla in min kaninuppfödar sida! här/

emmajensennn
5/8/12, 7:10 AM
#16

#14 - #15 Jaja jag vet men ändå :P Nån gång vill man ju vinna också ^^)

You can't make a rainbow without a little rain

Luju
5/10/12, 10:19 PM
#17

En stor cred till alla er som skickade in bidrag! Är så glad att den första tävnligen på Te i Fokus fått sådant bra respons och deltagande. Så att man deltagit och tagit sig tid för att fundera ut ett minne är väldigt uppskattat av alla oss i admin!

Jag hoppas kunna se fler tävlingar på TiF i framtiden!

Så därför puttar jag nu upp denna tråd lite då det bara är två dagar kvar tills röstningen är avslutad, så passa på att rösta nu om du inte redan gjort det!

Allting händer av en orsak

Värdinna på Återbruk i Fokus

ks.gerbil
5/12/12, 10:53 AM
#18

inte så länge kvar nu!

Gerbil-hemsidan hittar du R

Isa56
5/12/12, 10:57 AM
#19

Jag har röstat, fast jag kommer inte ihåg vilket bidrag jag röstade. Minnet är gott men kort ibland. Oskyldig

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

ks.gerbil
5/12/12, 10:57 AM
#20

19# haha inga problem Flört

Gerbil-hemsidan hittar du R

Annons:
Isa56
5/12/12, 10:58 AM
#21

Tungan ute Men de var ju alla så fina. Svårt var det att välja.

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

ks.gerbil
5/12/12, 10:59 AM
#22

21# håller med dig! alla va ju helt underbara! skulle vilja alla kunde få något Flört

Gerbil-hemsidan hittar du R

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: