Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (11) Senaste inläggen

Sajtinfo, önskemål och synpunkter Svart te Grönt te Övriga tesorter Rooibos och honeybush (rött te) Övriga örtteer Övrigt terelaterat Tips och råd Tetillbehör Recensioner och rekommendationer Te och hälsa Historik och traditioner Tenyheter Tävlingar, kluringar och sajtlekar Tilltugg, mat och bak OT - Utanför ämnet Andra iFokus-sajter
Övrigt terelaterat

Och vattnet?

2014-11-06 20:21 #0 av: aggeelin

I helgen hade jag besök av min kusin. Hon kokar tevattnet så det stormkokar och sen värmer hon på det så det kokar rejält igen. Jag har lärt mig att passa vattnet till grönt te så att det endast är bubblor i vattnet (tycker inte heller om hett te - att dricka).

Så var jag borta igår. Och där kokades vattnet i en minut innan det hälldes ner över det gröna teet. Har jag helt missat hur te ska behandlas?


Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet

Anmäl
2014-11-06 20:43 #1 av: tlover

Grönt te ska oftast bryggas i mellan 70 och 80 grader, vissa teer lägre (40 grader till och med) och vissa högre (upp mot 90 grader).

Jag skulle aldrig ha kokhett vatten på grönt te det smakar peck Förskräckt

Många säger också att man inte ska koka bort syret ur vattnet (syret leder smak) men det ska visst vara en skröna efter blindtester som gjorts.

Men jag skulle inte ens koka tevattnet till pu-erh eller svart te så länge om inte det fanns föroreningar i vattnet.

Anmäl
2014-11-06 21:24 #2 av: tlover

Jag skrev faktiskt ett blogginlägg nyss då jag tar upp de olika temperaturerna för olika teer blandannat. Kanske kan det hjälpa.

Anmäl
2014-11-18 09:58 #3 av: fridelfina

En kines har lärt mig att "tevatten ska bara fnittra inte skratta" dvs inte stormkök = skratta, utan knappt sjuda =fnittra!

   
Anmäl
2014-11-18 09:59 #4 av: fridelfina

Eller så var nog ordet le, inte fnittra

   
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.