Övriga örtteer

Nässelchai och fermenterat örtte

2014-11-21 16:10 #0 av: VildaVittra

Thiah var supersnäll och skickade mig ett häfte ifrån Martaförbundet som handlar om vilda grönsaker med en del recept i. Jag tänkte dela med mig av de två terecept som fanns:

Nässelchai

1-2 msk torkade nässelblad/2-3 msk färska
5 dl vatten
1-2 dl mjölk
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 tsk vaniljsocker eller socker

Häll kokande vatten över bladen och kryddorna, låt dra i 10 minuter, sila och tillsätt mjölk samt socker.

Fermenterat örtte

Blad från exempelvis hallon, mjölkört eller rönn

Krossa bladen så de saftar sig i en pastamaskin eller för hand. Lägg dom i en glasburk och ställ de i 50 grader över natten. När de är bruna tar du ut de och torkar de. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-11-21 16:13 #1 av: Magi-cat

Mmmm...låter jätteintressant och gott!

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2014-11-21 16:13 #2 av: tlover

Det får jag testa i sommar (fast med en lite mer tlover vänlig mjölk)

Ibland oxiderar faktiskt mina örtteer lite, särskilt nässlor av nån anledning. Men dom blir inte helt bruna utan bara på vissa ställen som tex kanter av ett blad som vissa vita teer blir.

Te och hälsa kluring! Testa dina kunskaper
Te, Kampsport, Norrland, Företagande, Anslagstavlan m.m
Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.