Pu-erh
Pu-erh är en tesort som är lite annorlunda jämfört med andra Tesorter, den är nämligen lagrad.
Pu-erh finns både som svart och grön och skillnaden mellan dessa är att svart pu-erh har blivit "snabblagrad" och grön pu-erh har blivit lagrad på gammalt sätt vilket tar längre tid men det bättre resultat.
Pu-erh blir som årgångsvin bättre och dyrare med åldern, men man behöver inte köpa dyrt 10,20 30 eller 40 år lagrad pu-erh om man har tålamod utan man kan lagra pu-erh själv hemma.
Pu-erh brukar gå att få tag i som lös men man kan även få det i "kakform" vilket kan ha många former (tex "brick" eller "svamp").
Pu-erh räknas som ett hälsote både här i väst och i Kina men man kan också dricka det bara för att det är gott. Men man kan i början tycka att det inte alls smakar gott då det har en väldigt stark och speciell smak, därför rekommenderar jag att man tvättar pu-erh innan man dricker det.
Här kan ni läsa mer om pu-erh
Pu-erh o lite olika former
l'm back