Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (11) Senaste inläggen

Sajtinfo, önskemål och synpunkter Svart te Grönt te Övriga tesorter Rooibos och honeybush (rött te) Övriga örtteer Övrigt terelaterat Tips och råd Tetillbehör Recensioner och rekommendationer Te och hälsa Historik och traditioner Tenyheter Tävlingar, kluringar och sajtlekar Tilltugg, mat och bak OT - Utanför ämnet Andra iFokus-sajter
Tenyheter

Socker ändrar kemin i te

2015-08-11 19:40 #0 av: tlover

Socker har visat sig förändra kemin i te genom att få koffeinmolekylerna att samla sig och på så sätt får det te mindre bittert.

Spännande att det inte bara är att det söta i sockret som överväger bitterheten utan att rent utav kemin ändas.

http://www.worldteanews.com/news/how-sugar-changes-the-chemistry-of-tea?et_mid=775322&rid=246100885

Anmäl
2015-08-11 19:41 #1 av: Kjelle

Jag har aldrig socker i te och kan inte mig att göra det nu heller.


Anmäl
2015-08-11 19:43 #2 av: tlover

#1 Jag har själv extremt sällan socker i te, men jag tycker fortfarande att det är fränt att kemin ändras Skrattar

Anmäl
2015-08-11 19:44 #3 av: Kjelle

Ja låter fantastiskt egentligen. Inte något man tänkt sig


Anmäl
2015-08-11 19:49 #4 av: Haku

Jag gillar socker i te och gärna mjölk också. Men viss te tycker jag om utan socker och utan mjölk det kan vara gott att dricka som det är!


Anmäl
2015-08-11 19:55 #5 av: densomundrar

Ja brukar ha honung i för att ta bort det bäska som jag inte gillar

Anmäl
2015-08-11 20:01 #6 av: Tarotstollan

Jag dricker bara sötat te, däremot svart kaffe när jag dricker det.

Anmäl
2015-08-11 20:18 #7 av: densomundrar

Samma här :-)

Anmäl
2015-08-11 21:35 #8 av: OlgaMaria

Inget konstigt alls ifall man hängt med lite på kemilektionerna :D

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.