Jag har nog aldrig förvärmt mina muggar. Inte med mening i alla fall. Har ju hänt att jag tagit muggen direkt efter disken och då har den varit varm.
Vad gör förvärmning för skillnad? Att teet inte kallnar direkt torde väl vara en anledning, men finns det andra positiva effekter?
#2 Det hjälper också att teet bryggs i rätt Temperatur, det är därför jag är mest noga med Pu-erh, det ska bryggas så varmt som möjligt, skulle jag brygga det i en kall kopp eller Tekanna så bryggs det nog snarare i 90-95 grader än så nära 100 grader som möjligt, vilket gör så att alla smaker inte blommar ut.
Grönt te däremot gillar min man om man brygger det lite kallare än rekommenderat så därför värmer jag vattnet till rekommenderat men brygger (oftast) i kall kopp/tekanna. Brygger jag bara till mig själv så värmer jag däremot.
Sen så känns det lite lyxigt med en varm mugg också 🙂
Örtte dricker jag ju inte för att det är gott därför är jag minst noga med det.
l'm back
#4 Japp, för hett vatten är värst tycker jag då det ger en bitter och allmänt dålig smak. För låg Temperatur ger inte dålig smak däremot så blommar inte alla fina smaker ut så det blir gott men inte optimalt.
Däremot så spelar ens egen smak in också min man och min syster tex vill gärna ha 5-10 grader svalare bryggtemperatur än rekommenderat.
l'm back
#5 Åhå, så det är därför det smakar så bittert ibland. Jag har alltid trott att det varit för att det fått dra för länge. Kanske en kombination av det?
Aldrig. Däremot är jag försiktig när jag häller upp, häller bara lite åt gången tills muggen är full.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!