Övriga örtteer

Experimentet fortsätter

2016-05-16 20:29 #0 av: tlover

Förra året testade jag att göra falskt te av mjölkört, nu fortsätter jag experimentet med unga blad för att se om det blir bättre eller sämre. Glad

Anmäl
2016-05-16 20:42 #1 av: tlover

bild på början av experimentet

Anmäl
2016-05-17 10:33 #2 av: TatsuOni

SpännandeGlad

Home is where the heart is

Anmäl
2016-05-17 23:29 #3 av: tlover

Idag har jag "knådat" bladen och lagt dom i en plastpåse som jag sugit ur all luft ur. Nu ska den fermentera i ca 3 dagar.

Bild får det bli imorgon däremot

Anmäl
2016-05-18 23:15 #4 av: Tarotstollan

Spännande!Glad

Anmäl
2016-06-02 15:54 #5 av: TatsuOni

Hur går det?Glad

Home is where the heart is

Anmäl
2016-06-02 16:12 #6 av: tlover

Jag är inne på en andra omgång nu. Jag gjorde första men jag pressade inte ut luften nog bra så jag tror inte den fermenterats som den ska men det kan ha blivit bra då jag inte hunnit provsmaka än. Men denna gång höll jag på länge och pressade ur luften ur påsen där det ska fermentera (gjorde det imorse)

Anmäl
2016-06-02 16:30 #7 av: TatsuOni

Då väntar jag på att få höra hur det smakar och hur andra omgången blirGlad

Home is where the heart is

Anmäl
2016-06-05 11:15 #8 av: tlover

Nu har jag plockat för ännu en omgång, jag funderar däremot på att låta det oxidera istället för fermentera för att ha lite att jämföra med.

Jag borde också hinna provsmaka första omgången också Glad

Anmäl
2016-06-05 11:24 #9 av: TatsuOni

SpännandeGlad

Home is where the heart is

Anmäl
2016-06-05 22:39 #10 av: tlover

Det smakade inte alls lika "bra" som förra årets försök, men då blev det ju lite misslyckat också.

Den omgång som sattes igång för några dagar sen blev betydligt mer lufttät så den borde bli bättre.

Jag plockade så mycket idag också att jag kommer att kunna ta halva satsen och testa att fermentera det efter att det oxiderat en stund för att se om det blir bättre så.

Anmäl
2016-06-06 10:31 #11 av: TatsuOni

Då håller jag tummarna för att den här omgången lyckas bättreGlad

Home is where the heart is

Anmäl
2016-06-09 22:49 #12 av: tlover

Det går inge bra. Det jag hade som höll på att fermentera glömdes för länge i sin påse så det fick vitt ludd så det vågar jag inte använda och det som ska oxidera har jag rört om för sällan så det torkar mest som vanligt.

Som tur är så är det en bit kvar av sommaren än så länge så jag hinner göra fler misstag.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.