80 grader i kastrull?
Jag skulle vilja/behöva göra Te i 80 grader men jag har bara en vanlig standard vattenkokare som kör hela vägen till kokande. Självklart kan jag värma vatten i kastrull också men finns det något sätt att se när vattnet är runt ca 80 grader?
Jag har använt en ren grilltermometer både i vattenkokare och kastrull (det var det jag använde innan jag visste att det fanns vattenkokare som man kunde ställa in temperaturen på)
l'm back
..koka i kastrull tills bubblorna är stora som fiskögon..
enl. en bok av Lin Yu-tan, vilken fisk kommer jag inte ihåg 🙂
koka försiktigt, så inte allt syre försvinner, är väl tanken
penke
Jag har ingen termometer tyvärr… Men det där med bubblorna låter bekant. Det borde iallafall bli mer rätt än att koka upp det helt i vattenkokaren…
Det borde väl gå att stoppa ner en digital stektermometer i vattenkokaren? När den visar 80 grader så är vattnet lagom varmt.