Tecirkel

Te-cirkel

2012-03-18 22:58 #0 av: Luju

Varje månad samlas vi på Te i Fokus kring en tesort som vi provsmakar och diskuterar om och kring. Te-cirkeln är naturligtvis öppen för alla. Nyfiken på att delta? Läs vidare här!

Att vara med i te-cirkeln är enkelt!

Alla som vill får delta i te-cirkeln. Att vara med i te-cirkeln innebär att

  • man provsmakar månadens sort, och
  • lämnar ett omdöme i tråden.

Det är fritt fram att diskutera månadens te ur alla möjliga vinklar. Kanske har teet en trevlig färg? En intensiv smak? Rik arom eller diskret doft? Kanske har du upptäckt att det smakar allra, allra bäst med en klick honung eller en skvätt mjölk, eller att det behöver dra i exakt två och en halv minuter i 98 grader varmt vatten för att bäst komma till sin rätt? Kanske var det här teet det äckligaste du någonsin druckit, eller rent av din nyfunna favorit på frukostbordet..?

För varje månad skapas en ny tråd i kategorin "Te-cirkel", med månadens namn i rubriken. Den person som blivit framlottad att ansvara för att utse månadens tesort, samt för att skapa månadens te-cirkeltråd, skriver en kort beskrivning av varför denne vill dela med sig av just detta te, och eventuellt lite kuriosa eller bakgrundsfakta.

Om du vill vara den som välja te för nästkommande månad är du välkommen att anmäla dig genom ett Personligt meddelande till sajtvärdinnan, Luju. Anmälningsdatum är fram till den 25 varje månad. Är ni flera som anmält er för samma månad kommer vi i admin att låta slumpen välja vem av er som blir nästa te-connoisseur. En medlem kan bli vald fler gånger än en, men kan dock inte bli vald två månader i följd.

---

Har du blivit utsedd till nästa månads te-connoisseur? Grattis!

När det börjar bli dags att skapa nästa månads tråd, fyll då i följande mall:

Rubrik: Te-cirkeln MÅNAD

Månadens te: TEETS NAMN

Finns att köpa: (om det är ett relativt vanligt förekommande te kanske det finns på t.ex. ICA eller Willys? Om det är ett specifikt löste kanske man måste söka upp en tebutik, då är det bra att beskriva vad det innehåller så man åtminstone kan hitta något snarlikt om exakt samma variant är svår att spåra upp. Kanske finns det i en nätbutik?)

( Om teet är ovanligt: Kan du tänka dig att skicka ut prover? Skriv tillvägagångssätt, och ange ev. portokostnad och hur du vill ha betalning. Helt frivilligt!)

Varför TEETS NAMN är månadens te: (Är det ditt favoritte, eller kanske du varit sugen på att testa det här teet själv..?)

 

Sätt gärna in en bild på teet här,
så det blir lättare att hitta i affären!

 

Vi har förstått att det kan vara lite svårt att skriva ner en smakupplevelse på "papper" så vi har gjort en liten mall så att det (förhoppningsvis) kommer att bli lättare för er att beskriva:

  • Första intrycket (tankar när du köpte teet.. hur såg teet ut..?)
  • Dofterna (både när du öppnade tepåsen och det färdiga teet)
  • Tillagning (kokande vatten..? Tid som teet fick dra sig..?)
  • Smaken (Beskt..? Sött..? Fruktigt..? Någon smak som var mer framträdande..?)
  • Olika smaktillsatser (socker..? mjölk..?)
  • Slutresultat (Vad tyckte du om teet..? Kommer du fortsätta dricka det..? Avsluta med ett betyg på en femgradig skala, där 5 är det bästa betyget!)

 

Anmäl
2012-04-01 08:51 #27 av: Bamse 08

Puttar upp denna lite nu när den är aktuell Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.