2012-04-24 00:05 #0 av: Luju

Runt om i världen hålls det årligen te-festivaler i olika städer, dock har detta evenemang ännu inte tagit sig till Sverige tråkigt nog. Läs vidare här om de olika tefestivalerna…

Texterna för varje te-festival är tagna från respektives hemsida och är där efter översatta av mig.  Länkar till varje tefestival finner du längst ner under varje artikel.

 

The LA International Tea Festival / LA internationella te-festival

Los Angeles internationella te-festival lovar att vara en lärorik och underhållande evenemang som kretsar kring den omväxlande världen kring te som kommer att föra samman författare, branschexperter, köpare, återförsäljare, konstnärer, lärare och te-älskare från hela landet. Vi kommer att ge dig som besökare chans att prova några av världens finaste och mest varierande smaker av teer, delta i presentationer av de ledande te-författarna och branschexperter, och träffa ledande te-leverantörer på ett och samma ställe!

Missa inte denna unika möjlighet att få lära sig nya saker om te och samtidigt utöka din glädje av denna fascinerande dryck.

Allt överskott kommer att doneras till den japanska American National Museum.


http://www.teafestivalla.com/

 


Victoria Tea Festival / Victoria Te Festival

Välkommen till Victoria Te Festival – den största te-tillställningen i Norra Amerika!
Oavsett om du är nybörjare på te eller om en inbiten te fantast, kommer du inte att bli besviken på helgens evanemang. Upptäck en värld av te med allt från traditionellt till trendigt medan du smakar hundratals tesorter eller lär dig mer om ämnen så som ”Cooking with tea”. Smaka svart, grönt, vitt, oolong eller ört teer unikt utvalda av lokala, nationella och internationella utställare, notera hur smakerna kan skilja sig beroende på ursprung, jordmån, stil av te, bearbetningsteknik och förberedelser. Du har även chans att köpa med dig dina favorit teer, te-bakverk och te-relaterade produkter. Upplev händelsen till fullo genom att närvara båda dagarna, ta kontakt med utställare och lär dig fördelarna med te i din kost.

 

http://www.victoriateafestival.com/info/welcome/