Historiken och traditionerna

Tefestivaler #2

2012-05-01 11:02 #0 av: Luju

Runt om i världen hålls det årligen te-festivaler i olika städer, dock har detta evenemang ännu inte tagit sig till Sverige tråkigt nog. Läs vidare här om de olika te-festivalerna…

Texterna för varje te-festival är tagna från respektives hemsida och är där efter översatta av mig.  Länkar till varje tefestival finner du längst ner under varje artikel.

 

Boseong Green Tea Festival

Boseong anses vara födelseplatsen för kommersiella te-industrin och är den största producenten av te i det landet.
Några av Boseong Green Tea Festival mest populära festivalhappenings (varav många av dem hålla ute i de gröna te-fälten) är de praktiska erfarenhetsprogrammen som att plocka teblad, göra te och provsmaka grönt te snacks. Andra evenemang, så som teutställning, försäljning och ett antal festliga föreställningar är också planerat att hållas under festivalsperioden.

 

Boesong Green Tea Festival

 

Tea lovers Festival in LA

Kära Te-älskare, festivalsupporters och vänner.
Vi är stolta att få presentera temat för vår 2012 Tea lovers Festival in LA

Samarbete

Efter att ha jobbat direkt med U.S teindustri under de senaste åren, har vi observerat att tebolag inte riktigt samarbetar när det kommer till marknadsföring och utbildning till te älskare (eller med andra ord, köparna). Och eftersom vår festival är en kollektiv marknadsföring och lärorik plattform för te-relaterade företag, vill vi ta tillfället i akt och uppmärksamma denna fråga genom vårt 2012 program, med förhoppning att i framtiden kommer marknaden att ändras och vi kommer få mer stöd till vår Tea Lovers Festival.

 

I år kommer vi att skapa vårt vanliga unika och omfattande program genom att sammanföra kontrasterande te-leverantörer och lärare, liksom samarbete med olika te-relaterade anläggningar och kulturinstitutioner i Los Angeles-området, för att få ett omfattande firande av kärleken till te.

 

Temat ”sammarbete”, liksom våra nyhets-älskande Los Angeles publik och media supportrar, kräver en annorlunda festivalform än den vi haft under de tidigare åren. Istället för att komprimera ihop festivalen till en enda helg, kommer vi ta te-relaterade program under hela maj månad. Några av höjdpunkterna under vår festival:

 

4 maj,
TeaVIP öppningsceremoni, i samarbete med The art of Chai, där teälskare kan lära sig med om hur man gör chai-te och sedan sammanföra det med en smakrik Indien-inspirerad dessert.

6 maj,
Te-älskarnas marknadsplats, där utvalda te-relaterade utställare visar upp sina unika produkter för alla deltagande te-älskare; plus olika provsmakningar, så som ”Battle of the teas” och ”What’s in my tea bag”.

27 maj,
The VIP avslutningsceremonin med japanska te-ceremonier med master Soshitsu Nishimura från Eda Senke Sado skolan, traditionell japansk musik av Yukari Black, Hannari: Geisha Modern, filmvisning och O & A med regissören Miyuki Sohara, japansk kalligrafi, te-smaksatte delikatesser från Royal/T Café och mycket mer. Alla intäckter omfattas av Japan Tsunami Relief.

 

Genom dessa aktiviteter, hoppas vi inte nödvändigtvis på att göra vår festival större än åren innan – bara mer mångsidig och långtgående, och i linja med vårt uppdrag om att ”främja kärleken till te till allmänheten av USA genom utbildning och olika kulturella erfarenheter”. Detta är till för te älskaren i alla av oss.

 

Tealoversfestival

Anmäl
2012-05-02 16:46 #1 av: ks.gerbil

Interessant läsning! Du kommer alltid med jätte bra artiklar :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.