Te i mat och bak

Tillbehör - Gör egna skorpor

2012-05-13 12:40 #0 av: Luju

Här har du ett enkelt och lätt sätt att göra goda skorpor att äta på sidan av din tekopp.

När jag ska dricka te brukar jag tycka om att ha något att knapra på under tiden. Något som är riktigt gott och enkelt att göra är egna skorpor. Möjligheterna till smaker är oändliga, det är bara att prova dig fram till vad du tycker är godast.

Min favorit just nu är att göra saffransskorpor. Jag har valt att använda mig av en färdigförpackning med saffransbröd. Du kan självklart använda dig av andra redan färdiggjorda bröd från butiken, eller bröd som du baka själv från grunden.

Börja med att göra som det står på förpackningen. Rulla sen tre lika stora rullar med deg som du placerar ut på plåten. Ställ in dem i ugnen och låt den grädda tills de har en vacker gyllenbrun färg.

När du tar ut dem, låt dem svalna en stund. Skär upp dem i lagom stora bitar, jag tycker om väldigt spröda skorpor så jag skär dem i en halv centimeters  skivor. Ställ ugnen på 80 grader och lägg in plåten med brödskivorna. Låt det gärna vara ett lite glep mellan ugnsluckan och ugnen så att fukten från bröden får komma ut.

När bröden känns som skorpor, alltså inte mjuka längre, ta ut dem och låt svalna.

Njut! Glad

Anmäl
2012-05-13 20:44 #1 av: Julina

 

 

Jag har haft turen

att få smaka dina skorpor och jag kan bara säga

Skrattande SUUUUPERGODA!!!

Anmäl
2012-05-14 07:21 #2 av: ks.gerbil

Mums va gottiga de ser ut! måste prova detta!

Anmäl
2012-05-14 10:22 #3 av: [Alenzi]

Riktigt bra tips, jag gör alltid skorpor av kakor som blivit torra - dumt att slösa med maten, ju!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.