Tips och råd

Gör egna te-påsar

2012-05-14 17:05 #0 av: ks.gerbil

Någon som fyller år och tycker om te? Eller du kanske bara är pyssel sugen? Kika in här så lär du dig hur man kan göra Te-påsar!

Om du inte har symaskin....

Steg 1: Detta är vad du behöver ta fram för att göra dina te påsar: kaffe filter (helst en tunn), sax, häft-apparat och om du sedan vill kan du ta fram snöre och något fint papper du kan göra.. ja den du håller i när du använder te-påsar (vill du lära dig mer om hur man kan göra sådna? titta här)

Steg 2: Börja med att klippa kaffe filtret till den storleken du vill ha (alltid lite större) och häfta sidorna. Häll i teet och vik hörnen innåt för att sedan vika spetsen en gång till för att det ska se ut som en vanlig te-påse (titta på bilden). Men vänta med att häfta!

Steg 3: Gör en "te-påse hållare" (snöret du håller te-påsen i) och häfta fast den så att du både stänger påsen och häftar dit snöret.

nu är den klar!

 

Om du har symaskin...

Steg 1: Ta fram: kaffe filter, häft-apparat (om du vill), sax, symaskin och om du vill snöre och något fint papper du kan göra... ja den du håller i när man använder te-påse.

Steg 2: Klipp ut två likadana bitar ur kaffe filtret och sy bottnet och sidorna. Fyll påsen och sy igen hålet.

Steg 3: Vik sidorna innåt så att det blir två små trianglar och vik spetsen innåt (titta på bilden lite längre upp om du inte förstår).

Steg 4: Nu ska du bara ta fram lite snöre och något fint att hänga i snöret och häfta eller sy fast den i påsen! (titta här om du vill ha lite extra tips på hur att göra sådna)

Nu är du klar!

Anmäl
2012-05-15 17:54 #1 av: Bamse 08

Jätte smart!

Har precis gjort detta och är inne på min andra kopp med samma påse.

Detta är bra när man har löste så slipper man krånla med någon sil och sedan behöba diska den.

Anmäl
2012-05-15 18:03 #2 av: ks.gerbil

men.. något händer med bilderna Obestämd jag kan inte ladda upp dem... eller jag kan ladda upp dem men de syns inte i artikeln Obestämd

om någon inte skulle förstå hur man skulle vika ihop den så kan ni PM så kan jag skicka bilden direkt till er, annars kan man nog klura ut själv ett fiffigt sätt att vika den Glad

Anmäl
2013-05-13 18:34 #3 av: tlover

För den late finns det "färdiga" ofyllda tepåsar att köpa.

Jag brukar använda dom på teföreläsningarna tex

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2013-08-03 20:36 #4 av: fridelfina

 Själv använder jag de "färdiga" som tlover skriver om. Annars var det ett kreativt initiativ! Kanske ågon medis kan hjlpa til lmed bilderna?

   
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.