Annons:
Etiketterrecensioner-testerartiklar
Läst 3346 ggr
Mimmi
11/29/12, 4:50 PM

Recension - Nepal Kanyam GFOP

Recension av Nepal Kanyam GFOP från Tecentralen. Ett svart te från Nepal som för tankarna till Darjeeling-te, samtidigt som det har sin egna, unikt friska smak.

Nepal Kanyam GFOP (Golden Flowery Orange Pekoe) är ett svart löste från Nepal. Jag beställde detta från Tecentralen där 100 gram kostar 41 kronor.

Utseende och doft

Tebladen är fina och hela. Teet är brunsvart med gröna och gula toner. Doften är väldigt frisk, friskare och lättare än det Darjeeling jag har hemma att jämföra med.

Tillagning

Jag bryggde teet i ungefär 3 minuter i 90°C. Efter flera bryggnningar upptäcker jag att teet har svårare att bli beskt än många andra svarta teer. Stort plus! Teet får en fin, röd färg. Dricker det utan några tillsatser.

Smak

Smaken påminner mycket om Darjeeling, men är inte lika stark. Jag känner även av friskheten jag kände när jag luktade på teet. Det påminner nästan lite om bergamott, som finns i Earl Grey. Teet har ett fint djup i smaken till skillnad från den plattare smaken jag upplevt hos en del andra klassiska svarta teer - t.ex. Assam. Är förmodligen tack vare att det inte är helt genomoxiderat och därför har en del gröna toner.

Slutsats

Ett gott Te för den som gillar Darjeeling men som vill ha något lättare och friskare (och billigare)! Rekommenderas till de som vet med sig att de gillar svarta teer med lite gröna toner, såsom Darjeeling, eller Oolong-te. Eller de som vill prova på Te av lite högre kvalitet som tidigare gillat Earl Grey.

Dock lär det inte ersätta Darjeeling för mig då jag uppskattar den något starkare smaken hos mitt second flush Darjeeling. Men det är absolut ett gott Te som jag nog lär köpa igen.

Annons:
tlover
4/4/13, 9:06 AM
#1

intressant, jag gillar inte neutrala svarta teer vanligtvis men jag gillar Darjeeling (köper vanligtvis inte Svart te men jag fick ett Darjeeling FOP av ägarinnan i tecentralen i bröllopspresent), kanske nått värt att testa nån gång

l'm back

Upp till toppen
Annons: