Earl Grey muffins
Te behöver ju inte bara drickas utan kan ätas också. Här bjuder jag på ett egenpåhittat recept med muffins smaksatta med Earl Grey.
Earl Grey muffins 6-8 st
2msk/ca 10g Earl Grey
125g smör/margarin/mjölkfritt margarin
1dl florsocker
1 ägg
1 dl potatismjöl
½tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader om du har varmluftsugn.
Smält matfettet, lägg i teet och låt dra i ca 5 minuter. Sila bort teet, se till att pressa ut så mycket matfett som möjligt från teet annars blir det inte nog. Låt svalna något.
Blanda matfett och florsocker. Blanda sen i ägget och rör om väl.
Blanda bakpulvret och potatismjölet separat och rör sedan i det i resten av smeten. Rör tills det inte är klumpar i smeten.
Fördela smeten i formarna, dom ska vara fyllda till hälften. Grädda mitt i ugnen i 10 min. Låt svalna och strö eventuellt på lite florsocker som pynt. Ät och njut.
Vad tyckte jag
Jag tycker det var riktigt goda muffins, att dom är glutenfria (och mjölkfria för mig då jag använde mjölkfritt margarin) utan massa konstigheter är ett stort plus.
Muffinsen blir också riktigt spröda vid ytan för att saftiga i mitten med en frisk smak. Smeten var också riktigt god 😃
l'm back
#1 Det har jag med, men jag gör det inte just nu dåd et är för kallt för det. I alla fall här.
l'm back
#2 Jo men kanske senare i sommar 🙂
https://sites.google.com/site/vargidetskaniner/home
#6 Kul 🙂