2015-08-16 10:56 #0 av: tlover

Te tar ju lätt åt sig smak av, ja allt och det kan man använda till sin fördel om man vill smaksätta te

Jasminte produceras genom att teet får ”sova med jasminblommor” medan det torkar. Jag har gjort ett experiment med redan torrt te och rosor.

Jag valde just rosor för att dom doftar så gott och mycket men vilken väldoftande ickegiftig blomma som helst borde funka.

Hur jag gjorde

Ingredienser:
En liten mängd osmaksatt te, jag använde pu-erh superior men lite vad som helst funkar nog tex Yi mei ren om man vill ha svart te eller bai sha lu om man vill ha grönt.
Starkt doftande blommor, jag använde Finlands vita ros.

Jag la nyss utslagna rosor i en mindre teburk utan lock tillsammans med lite te i ett par dar. Sedan lät jag teet eftertorka utifall att det hade kommit fukt från blommorna till teet. Sedan var teet färdigt att använda.

Hade jag velat ha starkare blomsmak hade jag bytt ut blommorna några gånger.

Smaken

Smaken blir blommig och lite parfymig, Jag måste däremot erkänna att pu-erh och Finlands vita ros kanske inte var den bästa kombinationen, yi mei ren skulle nog ha passat bättre. Smaken av ros försvann också vid 3:e, 4:e bryggningen eller så. Så på det sättet skulle nog också Yi mei ren eller ett liknande te passa bättre (då man inte brygger det lika många gånger).

Testar ni själv får ni gärna säga hur det blev och vilket te och blomma ni använde

Foto: Tlover