Annons:
Etiketttetillbehör
Läst 9019 ggr
JohannaEkroth
2012-03-15 22:37

Honung i teet

Har du honung i teet? Vänta tills det är drickvarmt innan du har i det!

"En "fast" honung som upphettas och där kristallisationskärnorna filtreras bort kommer att förbli lös efter avsvalningen. Därigenom förstör man också de goda egenskaperna i honungen, de s.k inhibinerna som har en bakterihämmande effekt. De försämras vid en Temperatur av 40 grader och vid 70 grader har de helt förstörts. Därför skall man helst inte lägga honung i varmt Te, som vanligtvis är brukligt." Källa: http://home.swipnet.se/bengt-jonsson/Honung.htm

Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else

Annons:
Luju
2012-03-15 23:20
#1

Intressant, det visste jag inte! Jag brukar alltid sätta i honungen i det varma teet. Får komma ihåg det till nästa gång att vänta med att sätta i det till teet är i dricktemperatur

Allting händer av en orsak

Värdinna på Återbruk i Fokus

Loveradio
2012-03-16 02:41
#2

Det visste jag inte, ska tänka på det nästa gång :) brukar också alltid he in honungen direkt.

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Kyuuketsuki
2012-03-16 08:54
#3

Tack för informationen, detta hade jag ingen aning om. Glad

Frilansfotograf - portfolio & blogg: http://www.shora-ahmadi.se

[Vargöga]
2012-03-16 10:53
#4

Nä ingen honung, bara om jag har halsont. Har inte ens socker i. Bara fettfri mjölk.

[Aquelegia]
2012-03-16 15:07
#5

Tji där fick jag som alltid sparade att ha honung i Te som en grej när jag har halsontObestämd Nu när jag vet att det inte har någon funktion vid dessa tillfällen skall jag ha det när jag vill ha teet lite extra gott istället Glad

Luju
2012-03-16 18:42
#6

Smaken av honungen finns ju kvar iallafall :)

Allting händer av en orsak

Värdinna på Återbruk i Fokus

Annons:
ks.gerbil
2012-08-15 17:02
#7

interessant puttar upp så mer får se Glad

Gerbil-hemsidan hittar du R

[WickedAlly]
2012-08-15 21:19
#8

Intressant, jag som trott att det lindrat vid halsont. Måste varit inbillning, haha. Tänk vad tankar har kraft egentligen :)

redheadgeorgeous
2012-09-16 12:57
#9

Jag har alltid i honung och tar i det i varmt för att jag vill att det ska smälta ordentligt. Jag har i det för smakens skull, inget annat :) Har det när jag har ont i halsen med och jag tycker det hjälper även att jag tar i det när det är varmt.

Hannah

http://bokstavsmama.blogspot.com/

ks.gerbil
2012-09-16 13:01
#10

Jag ska pröva idag känner jag hehehe

Gerbil-hemsidan hittar du R

karro1999
2012-09-16 14:31
#11

det visste jag inte ska lägga i det när det är drickvarnt nästa gång

tlover
2013-05-15 17:10
#12

Det spelar faktiskt inte roll med "köpehonung" eftersom den är pastöriserad (upphettad för att döda bakterier) men vår egen honung (vi har bin) hettar vi inte upp så den äts rå eller tillsätts sent i örtteet om vi ska ha det där (jag har aldrig honung i Te bara i örtteer)

Man kan få tag i rå/opastöriserad honung också men det är svårt

l'm back

Zureel
2013-05-15 17:23
#13

Jag har i honung bara när jag känner mig lite krasslig i halsen jag tycker det lenar antibakteriella effekter eller inte.


Annons:
tlover
2013-08-06 08:25
#14

Igårkväll så hade vi den första råa honungen i örtteer för sesongen då vi slungade igår 🙂(det blev ca 16 kilo)

Jag har läst jordbruksverkets blankett om ekologisk honung, krav och biodynamisk honung och nån av dom hade som regel att den skulle vara rå för att få kallas ekologosk/krav/biodynamisk så det går att få tag i det lättare än vad jag trodde

l'm back

Zureel
2013-08-08 05:11
#15

Måste smaka extra gott med egen honung.


tlover
2013-08-08 06:23
#16

#15 japp men har man för starkt smakande Te så passar det inte alltid, egen honung har ju väldigt mycket en "egen smak"

l'm back

Zureel
2013-08-08 06:36
#17

Nej jag använder i stort sett bara honung när jag är sjuk eller känns som jag är på väg att bli det men det gäller att välja rätt Te när man ska dricka med honung.


Gasoline
2013-08-11 21:16
#18

Något jag absolut ska tänka på nästa gång det blir tillfälle till att dricka Te :-D Tack informationen :-D

retep
2014-02-09 21:15
#19

Köp ekologisk honung och hetta inte upp den…

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

tlover
2014-02-10 08:21
#20

#19 man pastöriserar (hettar upp) ekologisk honung också, det enklaste sättet att få tag i rå honung är nog direkt från biodlaren.

(det ska finnas viss honung som säljs rå också, jag skulle kolla på rawfood butiker då, men det är nog betydligt billigare att gå till biodlaren)

l'm back

Annons:
Upp till toppen
Annons: