Jättegott att göra is Te av är malvate eller hibiskuste. Det behöver inte kokas, utan man lägger hibiskuste i kallt vatten och låter det dra över natten.
Själv lämnar jag blommorna i och silar när jag ska dricka det, men man kan ju även sila av det om man vill.
Det är redan syrligt, men ännu nyttigare blir det med citron. Vill man ha en sötare variant kan man söta med vad man vill.
Hibiskuste ligger i topp när det gäller antioxidanter.
Gott och nyttigt är det i alla fall och väldigt vackert att titta på också
Okej, hur gjorde du med rabarberna? :)
isté av hibiscusblommor gjorde Jamie Oliver på TV nyss hehe Lägg i lite socker & lime också. Hibiscus smakar som smultron/körsbär enligt honom.
Finns att köpa under Ört té på houseoftea.se iaf. Tips!
MvH Tsunamis
Tjaa, jag tycker nog hibiskus är surare än smultron och körsbär. Kanske surkörsbär möjligen, hihi..
Men det är gott ändå
#8 mycket socker för att motverka syran då jag inhandlade raskt hibiscus och kommer testa det.
MvH Tsunamis
Jaa, om man vill ha det lite sötare så bör man nog sockra. Men jag föredrar det naturellt
Som törstsläckare vill man ju kanske inte ha det sött, men man kan ju göra det till det man vill och vad man känner för just då.
Jag tror du kommer att gilla hibiskusen
uppdaterar när vi har smakat det! Är svårt att få smak ur citronmelissen ibland :/
Man ska låta teet dra i kallt vatten, då blir det inte lika stor risk att det blir beskt (= mindre anledning att söta)
nu har jag inte receptet framför mig men jag är ganska säker på att det var 2 msk teblad i 2 dl kallt vatten som får stå och dra i kylen i minst 2 timmar, man silar det sen spär man ut teet med mer vatten (och ev sötar, jag sötar inte Te men måste man göra det kanske man kan koka upp vatten + socker och sen låta det svalna annars kan det vara svårt att blanda i)
jag tycker ett gott vitt Te eller Jasminte funkar bra men jag dricker gärna mitt Te varmt så det blir inte så ofta jag gör Iste själv.
l'm back