Basilika
Hej!
Jag minns en gång när jag skulle exprimentera lite med olika te:er.
Så då tänkte jag, jag prövar och gör lite basilika Te.
Så jag tog lite basilika och rev det i små bitar, sen la jag basilikan i en sil och hällde i varmt vatten.
Och så lät jag det stå i ungefär 3 minuter.
Sen så smakade jag och det var faktiskt otroligt gott, men alla i min familj tyckte jag var koko som drack basilika te
Jag vill tipsa om basilika Te som är så otroligt gott!
What doesn't kill you makes you stronger.
Spännande att göra egna teer, jag tänkte prova göra kokoste någon dag. Har redan köpt det osmaksatta svarta teet och kokosflingorna har jag gjort själv. Tänkte blanda ihop dem och låta teet stå ett tag för sig själv innan jag testar det
#1 Låter gott
What doesn't kill you makes you stronger.
#3 Låter gott det med
What doesn't kill you makes you stronger.
Färska svartvinbärsblad är fantastiskt gott också
Jag är ju inte så mycket för kryddiga teer men frukt och bär så kanske hallonblad och smultron? Är ju det enda som finns här just nu..
Te av torkade citronmiliss blad är jätte gott..
Fast det blir ju inte mycket färg
// Nyfiken Jenny
Det finns något som heter blommande teer, som är blommor ihoprullade i kapslar. Vet inte iofs om det är riktigt samma sak som att he ner blommor i teet, men finns blommande Te borde det väl gå med blommor tänker jag
Borde ju gå… Du får testa jag gillar blommiga smaker så beroende på vad som dyker upp i trädgården i sommar kanske jag testar ska odla pepparmynta och citronmeliss för det fick jag som förslag att de två ihop blir mumma, annars ska jag testa med hallonbusken
#12 helt klart! en sådan artikel får hamna in under artikelserien "tesorter"
Torkade blommor passar fint som Te. Rosor (bara kronbladen och inte alla sorter, smaka på dom färska först), ringblommor, klöver, maskrosor, äppel…för att nämna några. Kolla bara så att ni inte tar några giftiga blommor!!! Giftinformationscentralen har bra info.
Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!
Nyponrosblad, mynta, ananas salvia, citronmeliss är helt underbara att göra Te på :)
I want to be like the patronsaint of reality.
#17 Jo, och det är riktigt gott :) Men det skall vara de späda gröna vårskotten man använder.
#17 Jag har smakat på gran-te
Vi gjorde det utomhus med klassen i skogen, fast vi kokade det i ett stormkök
What doesn't kill you makes you stronger.
När jag gör grante så tar jag inte de nya granskotten för jag har fått lära mej att de äldre är mycket mer c-vitaminrikare än apelsin.
Jag klipper barren och låter det koka upp.
Jag kan tipsa om te/dekokt på groblad, fläderblommor+blad, svartkämpe, vitplister och kryddtimjan, med lite citron och honung tillsatt. Det gör underverk mot hosta (är slemlösande och hjälper rethosta ;) och dessutom smakar det ganska gott :)
Känner man inte till svartkämpe och vitplister borde det räcka med fläder, groblad och timjan. Fläder och groblad är slemlösande, timjan lindrar retningen, honung lenar och citron är antiseptiskt.
Riv isönder allt växtligt, häll på hett vatten, låt stå några minuter och tillsätt citronen och honungen sist.
Håll huvudet högt men näsan i en vänlig vinkel.