Tilltugg, mat och bak

Koka ägg i te

2012-06-14 01:03 #0 av: Luju

Skulle vilja tipsa om en sak som vi testade här om påsk. Vi testade att koka ägg i tevattnet. Smaken blev det ingen skillnad på, men det blev ett väldigt fint mönster på äggskalet.

Jag tänker att man skulle kunna utveckla det där genom att kanske knyta ett snöre i olika former kring äggskalet för att få det mer spännande vid en bjudning. Eller kanske klä in det i tyg (möjligtvis spetstyg som man inte är rädd om) och få spetsmönster på äggskalet.

Jag tänker testa vidare på det här, mest bara för att se vad jag kan få fram Glad

Anmäl
2012-06-14 14:07 #1 av: ks.gerbil

å det lät ju bra Skrattande den blir sådär lite mörkare va? kul ide det ska jag prova Skrattande

Anmäl
2013-05-20 20:02 #2 av: tlover

Jag har testat att göra "snabb marmorerade teägg" också.

(inom parantes sen är enligt receptet jag har hittat i en tebok)

Riktiga marmorerade teägg kokar man först några ägg (6 st) i ca 6-7 min sen låter man dom svalna och knackar lite lätt på äggen med en sked så att skalet spricker men inte lossnar sen lägger man äggen i vatten igen med ett mörkt te (tex mörk oolong eller svart te, 3 msk) och soja(1 msk). Sen låter man det småputtra i tre kvart/ en timme och låter äggen svalna i vätskan. Sen skalar man.

Jag hade inte nog med tålamod så jag kokade dom bara en stund. dom blev lite marmorerade men jag tror det blir bättre och godare om man gör rätt (teet ger ju smak också)

men när hönsen har slutat ruva kanske jag ska testa igen och göra rätt.

Anmäl
2013-05-24 21:12 #3 av: Varga

Åh vad kul! Haha, lite äckligt ser det ut men det är väl för att man inte är van antar jag... Måste testas!


På tal om att klä in i spets så får ju även spets en vacker beige-aktig tefärg av te, jag färgar en hel del av mina vita kläder i te faktiskt. Extra bra till steampunk! ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.