2005 - yunnan chitsu pingcha
Jag googlade lite, och kom fram till att det här är någon sorts gourmet-te. Kakorna skall lagras i ett par år innan man konsumerar dem, och egentligen skall man ha ordentliga verktyg för att tillaga teet.. Jag, finesslösa svensk, bröt av en bit med handen och bryggde i ett latteglas. Skål!
Bry er inte om färgen, jag använde ett tacky fotofilter ;) Teet är inte det minsta svart, det är en rik rödaktig gyllenbrun färg efter ungefär 10 minuters bryggning.
Så.. Mitt årgång 2005-te är inte starkt i vare sig smak eller doft, men har ett rikt register av olika sensationer som dyker upp när man dricker det. Jag är lite bortom huruvida jag tycker om det eller inte, det är just nu mest en upplevelse och jag behöver nog bekanta mig lite med det innan jag kan uttala mig om det :P Jag läste att det ändrar karaktär vid varje bryggning, så jag skall utsätta mina teblad för lite mer varmt vatten och se vad som händer.
Om det är någon här som vet något om detta Te är ni varmt välkomna att upplysa mig! :)
http://www.youtube.com/watch?v=4el9ybEcCII&feature=related
^ Instruktionsvideo. Jag fick inte många rätt, kan jag säga ;) Bland annat skall man tydligen inte dricka första satsen o.o Undrar varför?
De tyckte man kunde använda den för "cleaning", jag blir lite orolig ;) Får se om jag vaknar på sjukhuset imorgon :P
Snygg ask är det iaf.
MVH Ylva
* Bloggen om mitt liv *
Jag tror jag vet varför man häller ut den första koppen, jag hade VÄLDIGT svårt att somna igår :P Tydligen skall 80% av koffeinet gå åt vid första bryggningen läste jag idag, jag vet precis vart det tog vägen igår…
ååå avis har du fått grön Pu-erh? jag vill ha din kompis 😃
Jag dricker Pu-erh varje dag men jag dricker svart då jag inte skulle ha råd att köpa grön Pu-erh till vardagsbruk.
(Jag har skrivit en artikel om Pu-erh men det kommer senare annars blir det tråkigt efter ett tag då alla ideer är slut)
l'm back