Rooibos och honeybush (rött te)

FLOUR i rött te??

2013-10-23 12:42 #0 av: Lina Strindlund

http://livsstil.se.msn.com/traning-och-halsa/d%C3%A4rf%C3%B6r-%C3%A4r-det-nyttigt-att-dricka-te#image=3

Kan det stämma att rött te innehåller FLOUR? Det är ju inte nyttigt att få i sig flour!! Iaf inte i stora mängder. 

Men det är antagligen pyttepyttelite i rött te...

Anmäl
2013-10-23 12:50 #1 av: Zureel

Jag vet att vissa tesorter kan ha en naturlig flourhalt beroende på växtplats men det är svårt att veta vilka teer men det är nog inte speciellt stor mängd

Anmäl
2013-10-23 12:50 #2 av: tlover

hur mycket flour te eller örtteer (eller andra växter) innehåller beror på mängden flour i marken där det växte.

Även vattnat du dricker innehåller flour, antingen tillsatt (kommunalt vatten) eller helt enkelt att det kommer från marken samma som det är för växten (eget och kommunalt vatten).

Även riktiga teer (grönt, svart, oolong, vitt, gult och pu-erh) innehåller flour, så som mycket annat man äter dricker.

Själv har jag inte flour i tandkrämen och jag skulle aldrig äta flourtabletter men jag dricker te (och vatten) eftersom, tja lite får man alltid i sig så för mig är det nog att undvika källor där det är medvetet tillsatt (tandkräm, tabletter och just vi dricker sällan kommunalt vatten också)

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2013-10-28 17:02 #3 av: tlover

Flour är ju också nått som kroppen också behöver i lagom mängd stärker det tänder och ben (men i för hög mängd har det motsatt effekt på åtminstånde ben)

Enligt en amerikans bok i vegetarisk sportsneutration så ska man ha högre än 3mg/dag som kvinna och 4 mg/dag som man. Men för mycket är ju som sagt inte heller bra och det i den boken är ju bara ett snitt, vissa människor är känsligare (och antagligen är vissa mindre känslig) men så är det ju med allt.

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2013-11-04 20:51 #4 av: Lina Strindlund

aha bra info! jo jag undviker flour, men blev tvungen ta flour skölj nu en period pga hål i tänderna. :P 


Anmäl
2013-11-04 21:08 #5 av: tlover

#4 jag undviker flour där det är tillsatt (tex tandkräm och så har vi eget vatten så där är det inte tillsatt heller) men inget kan få mig att inte dricka te Skämtar

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2013-11-04 21:41 #6 av: Lina Strindlund

nej svenskt vatten är ju ändå mkt naturligare än andra länders, förutom kanske norskt? ;) klart man måste  dricka vatten mm!!  Men att äta mkt färsk frukt och grönsaker gör att man får i sig mer nyttigt vatten , även om det som du skrev beror på vars det har växt... antar att renat vatten och ekologisk frukt är bäst. 


Någon som har ett filter till sitt kranvatten? Var skaffar man en sån? 

Anmäl
2013-11-05 06:43 #7 av: tlover

#6 vi har inget filter i vår kran (vi har ju djupborrad brunn på ett berg det är ganska svårt att få bättre vatten) men kokar man vattnet en stund ångar flouret bort (det är ganska flyktigt). (det är ju genom reningsproccesen som flour tillsätts, fast det är olika från kommun till kommun, flouret finns i marken hursom det har heller inget med tex ekologisk mat att göra)

vi dricker ju såklart vatten även då vi är borta (dvs flourerat och klorerat vatten) men kan vi tar vi med vårt eget vatten för det smakar så mycket bättre.

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.