Nässelchai och fermenterat örtte
Thiah var supersnäll och skickade mig ett häfte ifrån Martaförbundet som handlar om vilda grönsaker med en del recept i. Jag tänkte dela med mig av de två terecept som fanns:
Nässelchai
1-2 msk torkade nässelblad/2-3 msk färska
5 dl vatten
1-2 dl mjölk
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 tsk vaniljsocker eller socker
Häll kokande vatten över bladen och kryddorna, låt dra i 10 minuter, sila och tillsätt mjölk samt socker.
Fermenterat örtte
Blad från exempelvis hallon, mjölkört eller rönn
Krossa bladen så de saftar sig i en pastamaskin eller för hand. Lägg dom i en glasburk och ställ de i 50 grader över natten. När de är bruna tar du ut de och torkar de.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Mmmm…låter jätteintressant och gott!
"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen
Det får jag testa i sommar (fast med en lite mer tlover vänlig mjölk)
Ibland oxiderar faktiskt mina örtteer lite, särskilt nässlor av nån anledning. Men dom blir inte helt bruna utan bara på vissa ställen som tex kanter av ett blad som vissa vita teer blir.
l'm back