Annons:
Etikettövrigt-terelaterat
Läst 2262 ggr
tlover
8/5/15, 8:27 PM

Har du testat salt te?

Att använda salt i Te istället för socker är hur man i generationer druckit Te i tex Tibet och Mongoliet.

Förr härikring drack man ju också salt i kaffet men om man drack det i Te vet jag inte.

Har du testat saltat Te nån gång?

l'm back

Annons:
tlover
8/5/15, 8:28 PM
#1

Jag har själv inte testat det men det skulle vara intressant att testa om jag far dit nån gång

l'm back

Rebexi
8/5/15, 10:28 PM
#2

Nu fick jag lust att testa i nästa kopp jag dricker! Jag återkommer kanske med vad jag tycker efter det ;p

Rebexi
8/5/15, 10:46 PM
#3

Uppdatering: Det var faktiskt gott tyckte jag (hade det i sencha lime, men inte så mycket)

tlover
8/6/15, 8:33 AM
#4

#2 Vi kan testa med Pu-erh (det som tibetanerna och mongolerna dricker) nu i dagarna om du vill

l'm back

Jinglebelle
8/7/15, 10:49 AM
#5

Oj, detta hade jag ingen aning om. Spontant så låter det väldigt… konstigt.

Samtidigt som en gnutta salt kan framhäva sötma. Hmm. Rapportera gärna om ni testar vidare!

Tarotstollan
8/7/15, 10:27 PM
#6

Låter inget vidare tycker jag men det är ju som med tomater, en del vill ha salt på dem och några socker.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Annons:
tlover
8/9/15, 11:17 AM
#7

Nu har vi (jag och Rebexi) testat saltat Pu-erh och det blev gott, jag föredrar fortfarande Te neutralt men det var mycket godare än vad Pu-erh med socker är.

Vi märkte däremot att det inte behövs mycket salt, vi fick hälla ut en bryggning som smakade bara saltvatten.

l'm back

Varga
8/13/15, 4:36 PM
#8

Spänande! Jag skulle också vilja testa, får införskaffa mig lite Pu-erh helt enkelt ^^

VästkustFia
8/27/15, 5:09 PM
#9

Jag har aldrig prövat (har faktiskt varit i Mongoliet men kände inte till detta då…) fast skulle nog tycka det var gott.

Någonstans har jag läst att det ska finnas en variant i Japan där man smaksätter Te med saltinlagda körsbärsblommor - är det kanske någon här som smakat det?

Upp till toppen
Annons: