Tips och råd

Var inhandlar ni era teer?

2015-08-13 19:07 #0 av: Jinglebelle

Det verkar vimla av entusiaster här, så jag känner att jag måste fråga, var köper ni era teer? Mataffären, tebutiker, webbshoppar?

För min del blir det just nu mest i mataffären, pga ekonomin. Men ibland även i en liten specialiserad butik i stan. Problemet med tebutiken är att jag många gånger kommit hem besviken, eftersom det hunnit ligga och bli smaklöst i stora förvaringsplåtburkar. Alltså har jag fått lära mig vilka sorter som är storsäljare och byts ofta, alternativt vilka man får passa sig för... Lipar

Att köpa via hemsida har jag knappt vågat mig på, bara paket med väl betrodda märken i så fall, för det känns verkligen som att köpa grisen i säcken. Köper ni andra lösviktsteer på det viset? Har ni några tips?

Anmäl
2015-08-13 19:43 #1 av: VildaVittra

Sajtvärden har en tebutik från nätet som jag beställt ifrån, många av de hon har (om inte alla) går att köpa smakprover av och portokostnaden är riktigt rimlig. http://www.tealovers.se/tebutiken

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-08-13 20:12 #2 av: tlover

Jag köper från min egen tebutik (länk i #1 och i min signatur) däremot kan det hända att jag köper från andra webbutiker för att hitta nått nytt till butiken.

Före jag startade min butik så köpte även då från webbutiker för jag blev aldrig nöjd av att köpa i fysiska butiker (förutom en gång men dom hade webbutik också).

I framtiden hoppas jag att jag dessutom kommer kunna köpa direkt från odlarna Kär

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2015-08-13 21:17 #3 av: Jinglebelle

#1 & #2 - Men så kul..!! Vilket jättebra tips! Glad

Kikade in i shoppen, där fanns mycket intressant! Du kan räkna med en blivande kund (då jag hunnit förbruka lite mer av mitt nuvarande te- förråd Skämtar).

#2 - Upplever du att teerna man köper i webbutiker ofta håller högre klass/fräschör? Jag tänkte, eftersom du tidigare valde att handla från dessa hellre än fysiska affärer.

Anmäl
2015-08-14 09:18 #4 av: tlover

#3 Japp bättre klass och fräschare te, däremot finns det ju undantag även i detta men det var sällan och de undantag jag varit med om har inte varit sämre än fysiska tebutiker bara "lika dåligt".

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.