"Så här lagar ni te på Ryskt vis"
Jag har en gammal Rysk teburk (hur gammal vet jag inte men iallafall från Soviet tiden) och under den står det hur man tillagar Te på Ryskt vis. 🙂
"Skölj först tekannan med kokhett vatten. Lägg därefter i Te (1 tesked Te per kopp + 1 tesked för kannan) och häll i 3/4 av det kokande vattnet i kannan. Låt det dra i 5-6 minuter och tillsätt resterande kokande vatten. Rör om med en sked och häll upp det färdiga teet i tekoppar eller - enligt gammal rysk sed - i glas. Låt en sked stå i varje glas och häll försiktigt . Annars kan glaset spricka.
Använd helst en Tekanna i keramik eller porslin vid tillagningen. En ryss använder inte en kanna av metall eftersom han anser att metallen förstör både teets färg och dess arom. En äkta rysk Tekanna är dessutom försedd med en tehuva för att förhindra att teet avkyls under Tillagning."
Citerat från under en teburk som är "Product of The USSR" och importerats av Tubbin & Melander AB
Inte hur jag skulle tillaga Te men det Te jag smakat från Georgien var inte min kopp Te heller.
l'm back
Kul med den gamla burken. Bryggningen låter ju ungefär som man skall göra i en lerkanna.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#1 Förutom tillagningstiden 🤢
l'm back
#7 Ett tips för att motverka att det står för länge är att skaffa timer.
l'm back