Te och hälsa

Illamående av te

2016-01-22 17:29 #0 av: ForeverEmma_

Jag har nu säkert i 1månad blivit från ingenstans plötsligt börja må illa av att dricka te. Jag har druckit te så länge jag kan minnas (är 19år) det är den ända varma drycken jag gillar och jag fattar inte vad det kan bero på att jag blir illamående. Hade en teori om att jag kanske var stressad så slutade dricka te typ 2veckor/3 och det hjälpte inte alls och har prövat dricka inte varje dag utan bara några gånger i veckan. Har också haft mjölk i för att se om det hjälper vilket det inte gör. Även prövat olika te sorter men inte funkat heller.

Nån som har nån lite aning eller teori vad det kan bero på eller någon som också blivit från ingenstans illamående av te?

Anmäl
2016-01-22 17:31 #1 av: tlover

Dricker jag te eller äter/dricker annat koffeinhaltigt på fastande mage så blir jag illamående. Dricker du te på fastande mage? och gäller det även örtteer?

Finns det möjlighet att du skulle kunna vara gravid? (många mår illa av te tex under graviditet).

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2016-01-23 09:27 #2 av: ForeverEmma_

Kanske är fastande mage det beror på. För dricker alltid te till frukost men brukar alltid äta mina mackor innan jag dricker teet då det är så varmt.
Tror jag inte har druckit örtte någon gång. Dricker nämligen Lipton te smaker och gravid är jag 110% att jag inte är.

Anmäl
2016-01-23 14:18 #3 av: tlover

Lipton ska ha örtteer om jag förstått det rätt men om dom säljer dom i Sverige är en annan femma. ("Rött te" är ett örtte). Själv dricker jag inte liptons (förutom om jag bjuds) så jag har inte jättekoll på deras sortiment.

Du skulle ju kunna testa teer med mindre koffein (tex grönt te) eller örtteer (vissa örtteer har däremot koffein i sig) för att kolla om det är koffeinet.

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2016-01-23 16:13 #4 av: ForeverEmma_

#3 Ska kolla igenom en gång till och se vad vi har för te sorter hemma och kolla vad jag hittar i butiker. Men tack så mycket för tipset! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.