Övrigt terelaterat

De bästa påsteerna?

2016-04-27 22:23 #0 av: tlover

Vilka tycker du är dom bästa påsteerna? Ofta brukar ju kvalitén på påste inte vara den bästa men ibland snubblar man över några bra. Jag kan däremot inte namnet på nån då jag själv aldrig köper påste så det är på caféer eller liknande som man testar det.

Jag funderar på att köpa hem ett eller flera bra påsteer till butiken faktiskt men det försvåras av att jag inte kan något bra påste.

Anmäl
2016-04-27 22:34 #1 av: Tarotstollan

Just de påsteer som man får ute på serveringar och sådana ställen tycker jag har tappat smaken. Antagligen för att de ligger öppet och utsätts för luften. Egentligen borde ju torkat te inte påverkas av det men det tycker jag att de är. Köper jag samma te i en ny oöppnad kartong så doftar de och smaken är mer framträdande.
De enda påsteerna jag kommer i kontakt med är ju de vanliga: Liptons, Twinings, Koobs, Yoggis, Friggs och Icas. Det finns säkert fler men kommer inte på några just nu.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2016-04-27 22:36 #2 av: tlover

#1 te är jättekänsligt för bland annat syre och ljus trots att det är torkat så det är inte konstigt att smaken är annorlunda.

Jag tror det delvis är därför som påste är av så dålig kvalité, det är ju inte de bästa förpackningarna som dom säljs i om man säger så.

Anmäl
2016-04-27 22:46 #3 av: Tarotstollan

Ja, även om jag ofta köper och dricker påsteer, så är jag alltid noga med att hålla kartongerna stängda och förvarar dem i mörkret i skafferiet.
I vissa märken har de ju dessutom paketerat varje tepåse i en egen liten papperspåse, i början tyckte jag det var onödigt men nu förstår jag att det är det som gör att teet smakar så pass bra som det gör. Enligt min smak!Skämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2016-04-27 22:49 #4 av: tlover

#3 Det är ännu bättre med glasburkar (som förvaras mörkt) eller teburkar även för påsteer. Pappkartongerna är ju inte lufttäta precis.

Men det är ju såklart bättre än som det är på de flesta caféer.

Anmäl
2016-04-27 23:08 #5 av: Tarotstollan

Det tåls att tänka på, även om det ibland skulle bli många burkar extra i skafferiet då jag inte vill blanda smakerna! Dessutom brukar inte dessa 20 påsarna i en kartong räcka mer än max 4 dagar!Skämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2016-04-28 07:53 #6 av: tlover

#5 Då kanske kartongen räcker, men dom kan nog ta smak av omgivningen på den tiden. Men det funkar med bara en vanlig glasburk om det är i skafferiet för då är det ju skyddat från ljus av själva skåpet.

Anmäl
2016-04-28 15:55 #7 av: Fransu

Kusmi gör ju galet goda teer. Och jag har bara smakat deras påsteer. Tyvärr är det dyrt så jag köper det sällan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.