Tips och råd

Egen smaksättning

2018-03-03 07:23 #0 av: sp0ngeb0b

Hej alla teälskare!

Jag har för tillfället bara ett enda te hemma (förfärligt, jag vet). Just nu är det inget alternativ att köpa fler, och därför köpte jag ett naturellt grönt te och tänkte att jag kanske kunde prova att smaksätta det själv för lite variation (pga har en tendens att tröttna om jag bara dricker samma hela tiden). Så, tänkte se om någon har testat att typ lägga färsk frukt i (varmt) te? Blir det ens gott?

Annars tänkte jag göra kallbryggt te, tycker det är jättegott. Där borde det ju i alla fall funka bra med färsk frukt. Jag älskar syrliga och friska smaker så jag har hittills kommit på citron och ingefära som smaksättning, men jag tar hemskt gärna emot tips på andra smaker eller kombinationer om det är någon som har testat. 

Tack på förhand!

Anmäl
2018-03-03 07:52 #1 av: tlover

Testa att rosta det i en medelhet panna under omrörning så får du hojicha.

Koka ett "örtte" med olika kryddor, låt svalna och tillsätt te och låt dra så får du ett grönt masala chai.

Dina idéer borde funka men om det ger nog mycket smak enligt dig vet jag inte.

Har du någon eterisk olja hemma så kan du droppa det i teet när det är färdigt också. Bara nån droppe behövs jag har för mig att vildavittra gjorde Earl grey på det sättet av koffeinfritt te (eftersom det är svårt att få tag på koffeinfritt smaksatt te i Sverige)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-03-03 09:23 #2 av: sp0ngeb0b

#1 Vad spännande, det ska jag testa. Tack för tipsen!

Anmäl
2018-03-03 16:56 #3 av: TatsuOni

Om du köper ekologiska frukter så kan du riva av apelsin- eller citronskal och ha i. Jag brukar göra sås på rivet citronskal.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2018-03-04 13:49 #4 av: Ess1

Har du provat lime, grapefrukt, apelsin och andra citrusfrukter?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.