Övrigt terelaterat

Hur ser din tedag ut?

2015-09-11 21:50 #0 av: tlover

Hur ser din tedag ut? Börjar du dagen med en kopp te? Gör du en teceremoni på eftermiddagen eller är det bara örtte på kvällen som gäller?

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2015-09-11 21:57 #1 av: tlover

Min tedag börjar just efter frukost då jag antingen dricker pu-erh som bryggs direkt i en stor (dryga 2 dl) tekopp som såklart värms först.

Eller så brygger jag mitt pu-erh genom att göra gong fu cha med en gaiwan.

Detta te brygger jag några gånger på tills jag kommit upp i 6-7 min (börjar med 2 min och ökar med 1 min/gång) detta te brukar då räcka till efter lunch el eftermiddags fika om inte min man råkat slänga teet.

Dricker jag inte pu-erh till eftermiddagsfika blir det oftast något grönt te bryggt i tekanna el tillbringare.

Efter middagen blir det örtte, antingen i kanna el i kopp.

Ibland blir rutinen helt annorlunda däremot.

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2015-09-11 22:11 #2 av: Tarotstollan

Min te dag börjar när jag sätter på tvn och datan vid 19 tiden. Då bryggar jag en kanna te och sen dricker jag och äter tills den är slut, ca 4 ½ mugg.
Senare fram på natten kan jag sätta på en ny kanna med annat te och dricka och äta något då också eller oftast dricker jag bara te och något godis till.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-09-12 10:44 #3 av: Garm

Jag börjar med te på morgonen till frukosten och fortsätter dricka te lite då och då under dagen och kvällen. Det varierar vilket te jag dricker, men oftast är det svart. Nästan alltid en mugg åt gången. Blir sällan att jag gör te i kanna nu för tiden.

Anmäl
2015-09-12 19:34 #4 av: Loris M

Nu dricker jag mest kaffe, så för min del blir det oftast vid kl. 19-20 att jag gör en kopp te istället för kaffe. Tycker att det är skönt att krypa upp i soffan när det mesta är klart och fixat för dagen och man kan bara sitta och ta det lugnt. Oftast är det kvällsro jag dricker då. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.