2012-05-23 22:55 #0 av: Luju

Eftersom te är en dryck som dricks runt omkring i hela världen är det inte så förvånande att denna dryck finns med flera olika recept. Läs vidare här för att få läsa med om några av dessa varianter..

Artikeln är översatt från sajten Coffeetea.about.com

Längst ner i denna artikeln finner du länkar till några av recepten till dessa te-drycker.

 

~  ~  ~

Bata Bata: En japansk te-dryck gjord av pu-erh-liknande svart te och dricks på sidan av ”snacks foods” så som saltgurka eller friterad tofu.

Bubble Tea: Är en relativt ny Taiwanesisk te-dryck med en smoothie-liknande, skummat te som är
gjort med mjölk, frukt och/eller andra ingredienser; det kan även innefatta kuber eller sfärer tapioka, agar-agar eller andra gelé-liknande substanser, i vilket fall det även är känt som "Tapioka Pearl Te" eller "Boba Te".


Cha Manao: Är en variant av Thai Iced Tea, fast gjort med lime juice istället för kondenserad mjölk.


Hong Kong Milk Tea: Även kallat för “Pantyhose Milk Tea”, Hong Kong milk tea är en combination av svart te och sötad kondenserad mjölk som är popular I Hong Kong.


Kashmiri Chai: En variant av klassisk Masala Chai, gjort av grönt te och en något annorlunda kryddblandning.

Kombucha: En fermenterad söt te-dryck som kommer från Asien och blev nyligen en trendig hälsodryck i amerika.


Masala Chai: En indisk blandning av svart te, socker, mjölk och en kryddblandning av bland annat ingefära, kardemumma, kryddnejlika, kanel och pepparkorn.

Matcha: Ett japanskt pulver grönt te som är traditionellt vispat till te; det kan även bli mixad till en grönt te smoothie eller grönt te latte, eller fungera som en ingrediens I en maträtt.

Obuku Cha: En japansk ny års ”te” från Kyoto regionen som är gjort med umeboshi plommon och kombu sjögräs.


Sweet Tea: Är en sötad, kall svart te dryck som är populär I Sydöstra Förenta staterna. Det är vanligen gjort med tepåsar, citronjuice och förfinat socker.

Tapioca Pearl Tea: Även känt som ”Boba Tea”, den här smoothie-liknande tedrycken innehåller bitas av tapioca eller andra gele-liknande substanser och dricks genom ett stort sugrör. Drycken blev populär i Taiwan under 1980-talet.


Tea Punch: Är en blandning av te, juice, kryddor och (ibland) alkohol som blev populäriserat i Europa, men är antagligen baserat på en liknande Indisk frukt punch.

The Tarik: Även känt som ”Malaysian Pulled Tea”, den här blandningen av svart te och ångpreparerad mjölk, hälls fram och tillbaka mellan två kärl tills den är lätt och skummande.

Thai Tea: Är en blandning av pulver kryddigt svart te, socker och ångpreparerad mjölk; det serveras kallt eller varmt.

 

Läs mer om..

How to make Masala Chai
How to make Hong Kong Milk Tea
How to make Bubble Tea