Historiken och traditionerna

Te-påsen och Te-silen

2012-06-20 13:17 #0 av: ks.gerbil

Vi går tillbaka i tiden, tittar lite på vad som hände i både Kina och Storbritannien. Hur, var och av vem uppfanns te-påsen? Det kan du läsa i denna artikel.

I Storbritanien bakåt i tiden

Det finns andra resurser som rör historia av te och dess beredning. För våra syften räcker det att säga att sterling te silar/bollar var mest populära runt 1890-1910-talet. Det fanns mängder av olika storlekar och former från små till en kopp te till stora för att kunna brygga en hel kanna. De tillverkades under denna tid av speciella silversmeder. många gånger när små företag inte kunde konkurera mot de "väl kända" företag som Tyffani och Gorham i kvaliteen eller vikt skulle de förlita sig på att göra robusta och fantasifulla silar som skulle locka köpare. på detta sett blev de också väldigt populära i alla hem.

Te-påsen uppfanns

När New York te köpmannen William Sullivan satte sina te prover i siden påsar och skickade dem till sina kunder runt 1908, uppfann han oavsiktligt den disponibla tepåse, vilket ledde till den kraftiga nedgången i popularitet av te-silen. Det finns fortfarande nån som gör te-silar idag, men de flesta är gjorda av billigare material såsom rostfritt stål och porslin med många av dem används i huvudsak för infusion kryddor eller örter. Därför är det viktigt att värdesätta hantverket och mångfalden av de tidiga te-silar. Och det finns fortfarande de som uppskattar en mer avslappnad och gammaldags sätt att göra te.

I Kina bakåt i tiden

Kineserna har som ni kanske vet bryggat te sen långt tid tillbaka. De la helt enkelt ner lösteet direkt i en lerkanna och hällde kokande vatten över dem. Bladen svällde då naturligtvis upp och fyller upp en stor del av de små kannorna. Kineserna uppfann speciella te-accessoarer som fortfarande idag förenklar att ta upp de blöta och använda bladen och kasta dem.

Anmäl
2012-06-20 14:27 #1 av: Bamse 08

Intressant Glad

Finns det något källa?

Anmäl
2012-06-20 15:18 #2 av: [Vargöga]

Intressant säger jag med. Skrattande

Anmäl
2012-06-20 16:00 #3 av: ks.gerbil

1# ja källa finns jag letade efter den men hittar den inte >.< det va en tid sen jag skrev denna Obestämd

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.