Pu-erh havrekakor
Har du lite Pu-erh över? Gör världens godaste kakor
Dom här havrekakorna är ett perfekt sätt att använda Pu-erh, särskilt om det inte riktigt vad din kopp Te. Havrekakorna får nämligen inte någon jättestark smak av Pu-erh utan får bara en djupare och mustigare smak. Dom är dessutom enkla att göra glutenfria och superenkla att göra, perfekt för den som är nybörjare eller vill baka med hela familjen.
Dessutom är det mina favoritkakor som är sådär lagomt sega
Ingredienser till ca 15- 20 stycken
¾ dl farinsocker
¾ dl stark pu-erh
¾ del olja
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kokosflingor
½ dl bovetemjöl eller 1 dl grahamsmjöl
½ dl sojamjöl
2 dl stora havregryn
½ dl russin
Sätt ugnen på 200 grader och gör din Pu-erh dubbelt så stark som du brukar. Jag brukar använda pu-erh superior. Låt teet svalna något
Blanda de första fem ingredienserna.
Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda.
Klicka ut smeten på en ungsplåt med bakplåtspapper, jämna ut kakorna så de blir platta och runda.
Grädda mitt i ugnen i 10-15minuter.
l'm back
- Redigerat 2022-11-19 10:58 av TatsuOni
Det låter väldigt gott. 😛
Ser superintressant ut! Går det att byta ut sojamjölet mot något annat? Är lite känslig för soja, men vill testa dessa kakor.
#2 tål du kikärtor? Kikärtsmjöl borde funka
l'm back
#3 Kikärtor går bra, så ska prova med det. Tack!
Om jag kommer ihåg och orkar experimentera någon dag, så ska jag testa detta, men byta ut farinsockret och vanlinjsockret mot någonting annat sött och ha i lite äkta vanilj…
"Nästan allt går att använda till håret"
Värd för Hår, Träning. Skönhetsrecept, Te, Vikingar, & Medeltiden.
Medarbetare på Sagan om ringen, Hälsa, Goth, Återbruk & Musik